Студио VitaYana с НОВА програма!

Тази есен йога и уелнес студио VitaYana отваря вратите си за всеки, който иска да се докосне до магията на йога, да почерпи от нейната оздравителна, съживителна и животопроменяща сила, да релаксира, да се енергизира, да се вдъхновява!
< id=”Personalizirana-grizha-za-zdrave-s-Yana” h2>Персонализирана грижа за здраве с Яна

Студио VitaYana остава и вашето място за цялостна грижа за здравето. Ако желаете консултация и изготвяне на хранителен режим, съобразен с вашето здравословно състояние, редукция на телесно тегло, поддържане на здравословно тегло, хранене при дисбиоза, хормонален дисбаланс, инсулинова резистентност, метаболитен синдром и други заболявания, можете да се свържете с мен, Яна Данаилова и да запишете своя час ТУК. За който не мен познава, аз съм докторант по човешка физиология, университетски преподавател по хранене, магистър по мениджмънт на храните и храненето и здравен мениджмънт, сертифициран нутриционист и Председател на сдружението на Нутриционистите в България, професионален член на Американската асоциация по хранене.(ANA).

В моите услуги включват персонализиран подход, съобразен изцяло с индивидуалните физиологични специфики, клинично състояние, съпътстващи заболявания, хранителни предпочитания, ритъм на живот и цели, включващ най-иновативните подходи в съвременните нутрициология, нутригенетиката и нутригеномика, а именно:

  • Персонализиран хранителен план, базиран на ДНК анализ;
  • Персонализиран хранителен план, базиран на анализ на микробиом;
  • Персонализиран хранителен план, базиран на биохимичен анализ на кръвта
  • Или персонализиран хранителен план, базиран на комбинация от трите.

Вярвам, че всеки един от нас е уникален, ето защо единственият вариант да постигнем оптимално здраве, е да подходим към тялото си строго персонално и да се съобразим със специфичните си особености, вкусови предпочитания и ритъм на живот. Диетите не действат, действа персонализираното хранене.

Бъдещето, както на здравната профилактика и превенция, така и на медицината, е в персонализираната грижа, съобразена със специфичните физиологични, психоемоционални, ментали, когнитивни, социални и духовни особеностите на всеки човек.

И говорейки за психоемоционално здраве, с радост споделям, че към към моя екип се присъединяват трима опитни йога учители и моята вече пораснала дъщеря Дари, които ще водят групови и индивидуални практики по график. Можете да изберете своя час съгласно вашия личен график, както и според индивидуалните си нужди. Аз ще се отдам и на моята любима йога за майки и деца.

Целта ни е да предоставим разнообразна програма, за да посрещнем нуждите на всеки наш посетител, да обърнем специално внимание на всеки от вас и да ви помогнем да поддържате своето физическо, психическо и емоционално здраве.

Заповядайте да черпим заедно от извора на здравето! 

Йога, любов и храна!

За да пазим вашето здраве и да ви осигурим спокойна и подкрепяща среда, йога практиките ще се провеждат в малки групи до четирима души. При желание от Ваша страна, можем да ви предложим и индивидуални практики по персонално изготвен за вашите нужди график.

 

График Октомври 2022 г.

Цена на едно посещение:

Групова практика – 15 лв.

Карта за 10 посещения за групова практика при предварително заплащане – по 12 лв.  на посещение

Индивидуална практика – 50 лв.

Практика за двойки – 50 лв.

Кондиционални треноровки Get Fit with Yana&Dari

Нашите йога инструктори

Дани!

Дани е педагог и сертифициран инструктор по йога от Национална Спортна Академия. Тя е карма санясин в традицията на Сатянанда йога. Член е на “Йога клуба” към Българска Йога Асоциация.

През 2000г. става съучредител на “Център за бременни жени”- гр.Пловдив и до 2007г. работи в него като програмен директор и преподавател. През следващите 15 години разработва и провежда обучения “Йога за бременни жени” и “Подготовка за раждане чрез йога”. Преподава в различни йога студия и лечебни заведения в Пловдив и София. Даниела има дългогодишно участие в много йога курсове, семинари, дейности, провеждани в България, Европа и Индия. Самата тя е инициатор и организатор на редица събития, свързани с популизирането и разпространението на йога в България.

 

Йога за бременни жени

Обучението се препоръчва за бременни жени след третия месец от бременността им и включва:

– Йога по време на бременност;

– Подготовка за раждане чрез йога.

Може да се провежда както като индивидуално обучение, така и с  придружител и/или в малка група.

В него са включени подходящи за бременната жена :

– йога асани и шаткарми  (упражнения, пози, техники за пречистване);

– пранаяма (осъзнаване и контрол на дишането);

– релаксация;

– техники за концентрация и медитация;

– разглеждане на основни въпроси, свързани със здравословния начин на живот, създаване на полезни навици, пренатално (предродово) общуване с детето, първи грижи за бебето, кърмене и др.

Някои ползи от обучението:

– намаляване на напрежението и болките в мускулите, ставите, гърба и кръста;

– подобряване на кръвообращението и нормализиране на кръвното налягане;

– подобряване работата на храносмилателната система и справяне с проблеми като конституция, газове, киселини и др.;

– постигане на по-добър баланс и гъвкавост на тялото, чувство за стабилност и правилна стойка;

– справяне с умората и повишаване на жизнената енергия;

– пълноценна физическа, умствена и емоционална релаксация;

– съсредоточеност, вътрешна устойчивост и спокойствие;

– преодоляване на страха и естествено намаляване на болката по време на раждане;

– правилно разпределение на силите по време на раждане;

– пълноценно общуване с бебето;

– по- добро осъзнаване, водещо до вземане на правилни решения и отговорни действия.

 

Интегрална йога

Обучението е изградено на основата на класическа йога, като въздействието е върху всичките страни на личността. Има за цел постигане и запазване на оптимално здраве на физическо, психическо, емоционално и енергийно ниво. В него са включени лесно изпълними и ефективни техники от хатха, гяна и бхакти йога, като те са практически насочени и приложими към начина на живот на съвременния човек. Изучават се основни динамични и статични асани (физически упражнения и пози), чрез които се развива и съхранява баланса в работата на всички органи и функции в организма. За познаваме се и с някои шаткарми  – техники за прочистване от физически и умствени (т.нар. самскари) замърсявания. В обучението са включени и дихателни техники (пранаяма), които заедно с определени мудри  (жестове) предоставят начини за активиране и управление на жизнената сила на човека. За постигане на необходимата пълноценна почивка на организма, се използват различни асани (позиции на тялото) и техники за релаксация. Изучават се начини за концентрация, за управление на ума и емоциите, като са включени и основни мантри (йога на звука) и тяхното приложение.

 

Йога за хора на възраст над 50г.

По същество това е обучение по интегрална йога, като по-осезаемо е застъпен оздравителния и възстановителен ефект на йога техниките. С оглед нормалните естествени физиологични промени, които могат да настъпят в този период от живота на човека, са подбрани и подходящи йога практики. Например: могат да се включат повече техники за подобряване на зрението, за поддържане силата на мускулите и раздвижеността на ставите, за постигане на хормонален баланс и др. Целта е както постигането и запазването на максимално добро физическо здраве, на вътрешно умствено и емоционално спокойствие, така и  на възможността за креативното изразяване на способностите на всеки човек.

Ирена!

Ирена (Соумя Деви) е Сатва Йога учител и Рейки Мастър, Ведически астролог и основател на Self-Mastery Academy. След десетилетия на Йога практика, множество обучения в България и чужбина, Ирена заминава за Сатва Йога Академия в Ришикеш, Индия, където среща своя гуру – Ананд Мехротра – уникален канал за холядолетните практики на Хималайските йоги в най-автентичния им вид. Следват многократни обучения за учители (1000+ часа) с Ананд в Индия и онлайн и задълбочаване в необятното йогийско познание и технология.

Сатва Йога е интегрална практика, създаваща условия за личностна трансформация и устойчиво разрастване на съзнанието с помощта на работа с дъха и техники от Кундалини и Крия йога, Тай чи, задълбочаващи връзката със сърцето Бхакти и Суфи практики, лечебната сила на мантра, медитация, свободно движение и Хатха Виняса асани.

 

 

Трансформирана от Сатва Йога практиките, Ирена следва порива на сърцето си да споделя безценния им дар, да обучава, вдъхновява и упълномощава хората да разкрият своя скрит потенциал и да живеят пълноценно. Провежда групови практики, индивидуални сесии, посвещения в Сатва медитация, обучения в Рейки, Ведически астрологични анализи и духовно консултиране.

Деси!

Деси от счетоводител се превръща в йога учител. Дипломира се по системата Айенгар, специализирала е йога за деца и подрастващи, проявява интерес към терапевтична йога, Кундалини, Тайдзи цюан и Даоистки практики, както и към руската система „Сварга“ на праноеда Дмитрий Лапшинов. Интересува се и работи активно с числата на Грабовой. Инициирана е първо ниво „Рейки“.

С радост и благодарност Деси представя интегрална йога практика, която включва:

  • класически йога асани, за раздвижване на тялото;
  • балансиращи упражнения, за да сме центрирани;
  • енергийни активации и зареждания, за виталност, издръжливост и гъвкавост;
  • дихателни практики, визуализации и медитации, с помощта на които пречистваме и оздравяваме телата си и преоткриваме истинската си същност.

Практиката е подходяща за всички, които искат да се чувстват свързани и в хармония със себе си и света си, в динамичните времена, в които сме избрали да живеем.

 

Виброфит терапия

10 минути на ден се равняват на 1 час тренировка във фитнес зала!

Всеки ден можете да се възползвате и от Виброфит терапия – модерният начин да поддържаме тялото си тонизирано, стегнато, здраво и в добра форма само за 10 минути на ден!

Научете повече ТУК.

 

Светлинна терапия с BIOPTRON

Студио Вита Яна предлага и грижа за здравето от ново поколение благодарение на светлинната терапия с BIOPTRON. Терапията със светлина BIOPTRON може да се прилага като допълнително лечение за подпомагане лечението на рани, за  облекчаване на болката или намаляване на нейната интензивност, при дерматологични нарушения и кожни проблеми, при сезонни афективни разстройства (САР) и други.

Научете повече ТУК

Персонализирана грижа за здраве с Яна

Йога, любов и храна!

 

 

Write a comment