Йога Програма Януари в студио VitaYana

Студио VitaYana ви очаква през новата година с разнообразни йога и двигателни практики, съобразени с нуждите и целите на всеки посетител. Ако имате нужда от повишаване на енергията и доброто настроение, поддържане на двигателната активност, възстановяване след травми и боледувания, подготовка за зачеване, здрава бременност и раждане, възстановяване след раждане, йога за деца или друго, нашите йога учители и треньори са на ваше разположение.

За да пазим вашето здраве и да ви осигурим спокойна и подкрепяща среда, йога практиките ще се провеждат в малки групи до четирима души. При желание от Ваша страна, можем да ви предложим и индивидуални практики по персонално изготвен за вашите нужди график.

Цена на едно посещение:

Групова практика – 15 лв. (провежда се след записване на минимум двама души)

Карта за 10 посещения за групова практика при предварително заплащане – по 12 лв.  на посещение

Индивидуална практика – 50 лв.

Практика за двойки – 50 лв.

 

Нашите йога инструктори

Дани

Дани е педагог и сертифициран инструктор по йога от Национална Спортна Академия. Тя е карма санясин в традицията на Сатянанда йога. Член е на „Йога клуба“ към Българска Йога Асоциация.

През 2000г. става съучредител на „Център за бременни жени“- гр.Пловдив и до 2007г. работи в него като програмен директор и преподавател. През следващите 15 години разработва и провежда обучения „Йога за бременни жени“ и „Подготовка за раждане чрез йога“. Преподава в различни йога студия и лечебни заведения в Пловдив и София. Даниела има дългогодишно участие в много йога курсове, семинари, дейности, провеждани в България, Европа и Индия. Самата тя е инициатор и организатор на редица събития, свързани с популизирането и разпространението на йога в България.

 

 

 

Йога за бременни жени

Обучението се препоръчва за бременни жени след третия месец от бременността им и включва:

– Йога по време на бременност;

– Подготовка за раждане чрез йога.

Може да се провежда както като индивидуално обучение, така и с  придружител и/или в малка група.

В него са включени подходящи за бременната жена :

– йога асани и шаткарми  (упражнения, пози, техники за пречистване);

– пранаяма (осъзнаване и контрол на дишането);

– релаксация;

– техники за концентрация и медитация;

– разглеждане на основни въпроси, свързани със здравословния начин на живот, създаване на полезни навици, пренатално (предродово) общуване с детето, първи грижи за бебето, кърмене и др.

Някои ползи от обучението:

– намаляване на напрежението и болките в мускулите, ставите, гърба и кръста;

– подобряване на кръвообращението и нормализиране на кръвното налягане;

– подобряване работата на храносмилателната система и справяне с проблеми като конституция, газове, киселини и др.;

– постигане на по-добър баланс и гъвкавост на тялото, чувство за стабилност и правилна стойка;

– справяне с умората и повишаване на жизнената енергия;

– пълноценна физическа, умствена и емоционална релаксация;

– съсредоточеност, вътрешна устойчивост и спокойствие;

– преодоляване на страха и естествено намаляване на болката по време на раждане;

– правилно разпределение на силите по време на раждане;

– пълноценно общуване с бебето;

– по- добро осъзнаване, водещо до вземане на правилни решения и отговорни действия.

 

Интегрална йога

Обучението е изградено на основата на класическа йога, като въздействието е върху всичките страни на личността. Има за цел постигане и запазване на оптимално здраве на физическо, психическо, емоционално и енергийно ниво. В него са включени лесно изпълними и ефективни техники от хатха, гяна и бхакти йога, като те са практически насочени и приложими към начина на живот на съвременния човек. Изучават се основни динамични и статични асани (физически упражнения и пози), чрез които се развива и съхранява баланса в работата на всички органи и функции в организма. За познаваме се и с някои шаткарми  – техники за прочистване от физически и умствени (т.нар. самскари) замърсявания. В обучението са включени и дихателни техники (пранаяма), които заедно с определени мудри  (жестове) предоставят начини за активиране и управление на жизнената сила на човека. За постигане на необходимата пълноценна почивка на организма, се използват различни асани (позиции на тялото) и техники за релаксация. Изучават се начини за концентрация, за управление на ума и емоциите, като са включени и основни мантри (йога на звука) и тяхното приложение.

Йога за хора на възраст над 50г.

По същество това е обучение по интегрална йога, като по-осезаемо е застъпен оздравителния и възстановителен ефект на йога техниките. С оглед нормалните естествени физиологични промени, които могат да настъпят в този период от живота на човека, са подбрани и подходящи йога практики. Например: могат да се включат повече техники за подобряване на зрението, за поддържане силата на мускулите и раздвижеността на ставите, за постигане на хормонален баланс и др. Целта е както постигането и запазването на максимално добро физическо здраве, на вътрешно умствено и емоционално спокойствие, така и  на възможността за креативното изразяване на способностите на всеки човек.

Ирена

Ирена (Соумя Деви) е Сатва Йога учител и Рейки Мастър, Ведически астролог и основател на Self-Mastery Academy. След десетилетия на Йога практика, множество обучения в България и чужбина, Ирена заминава за Сатва Йога Академия в Ришикеш, Индия, където среща своя гуру – Ананд Мехротра – уникален канал за холядолетните практики на Хималайските йоги в най-автентичния им вид. Следват многократни обучения за учители (1000+ часа) с Ананд в Индия и онлайн и задълбочаване в необятното йогийско познание и технология.

Сатва Йога е интегрална практика, създаваща условия за личностна трансформация и устойчиво разрастване на съзнанието с помощта на работа с дъха и техники от Кундалини и Крия йога, Тай чи, задълбочаващи връзката със сърцето Бхакти и Суфи практики, лечебната сила на мантра, медитация, свободно движение и Хатха Виняса асани.

 

 

Трансформирана от Сатва Йога практиките, Ирена следва порива на сърцето си да споделя безценния им дар, да обучава, вдъхновява и упълномощава хората да разкрият своя скрит потенциал и да живеят пълноценно. Провежда групови практики, индивидуални сесии, посвещения в Сатва медитация, обучения в Рейки, Ведически астрологични анализи и духовно консултиране.

 

 

 

Деси

Деси от счетоводител се превръща в йога учител. Дипломира се по системата Айенгар, специализирала е йога за деца и подрастващи, проявява интерес към терапевтична йога, Кундалини, Тайдзи цюан и Даоистки практики, както и към руската система „Сварга“ на праноеда Дмитрий Лапшинов. Интересува се и работи активно с числата на Грабовой. Инициирана е първо ниво „Рейки“.

С радост и благодарност Деси представя интегрална йога практика, която включва:

  • класически йога асани, за раздвижване на тялото;
  • балансиращи упражнения, за да сме центрирани;
  • енергийни активации и зареждания, за виталност, издръжливост и гъвкавост;
  • дихателни практики, визуализации и медитации, с помощта на които пречистваме и оздравяваме телата си и преоткриваме истинската си същност.

Практиката е подходяща за всички, които искат да се чувстват свързани и в хармония със себе си и света си, в динамичните времена, в които сме избрали да живеем.

За повече информация и записване ТУК

 

Write a comment