С изключително вълнение и трепет в сърцето ви представям най-новия си проект “Моето Здраво Веге-Бебе”! В рубриката лични истории ни предстои да станем свидетели на една магия! Създаването на новия живот! Новият живот – от новото поколение! От хора осъзнати, отговорни към себе си и Планетата.
 
Моята лична мисия да популяризирам здравословния начин на живот и хранене е на път да се превъплъти е една реална лична история.
 
Историята на Петя! Запознанството ми с Петя бе колкото случайно, толкова и предопределено. Тя е младо момиче, точно толкова голяма, колкото бях аз, когато забременях за първи път. Много години изминаха оттогава. Години, в които минах през редица трансформации, учих доста и продължавам да уча до ден днешен, като интересът ми към здравето и здравословния начин на живот е моя пътеводна светлина по всяка крачка от пътя ми.
 
Идеята за Проект “Моето Здраво Веге-Бебе” се роди в сърцето, мислите, съзнанието и най-вече в душата ми преди няколко месеца. Оттогава насетне отправях молби съдбата да ме срещне с майка, избрала веган начина на живот и на хранене; майка, готова да отгледа и детето си, спазвайки веган философията на живот. Запознах се с Петя преди няколко месеца и между нас веднага блеснаха искри на взаимна симпатия. И днес тя застава до мен, с цялата смелост, откритост и откровеност на едно младо момиче, за да сподели своята история с мен и с вас, за да мога аз абсолютно обективно, достоверно и непредубедено да документирам и да отразя бременността на една жена веган и след това – живот и здраве, да проследим развитието и растежа на нашето здраво веган бебе. Има прекалено много спекулации и твърдения, включително и от авторитетни медицински лица, че изцяло растителната диета е вредна, опасна и в дългосрочен план води до развитие на липси и дефицити.
 
Аз пък мисля, че няма достатъчно статистика и достоверни медицински свидетелства, за да се аргументират и защитят подобни твърдения, още повече че официалното становище на Американската диетологична асоциация е както следва:
 
‘…Appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes.”
 
„…Добре планираните вегетариански диети, включително строго вегетарианската или веган диетат, са здрвословни, пълноценни като хранителен профил и могат да осигурят ползи за здравето в профилактиката и превенцията на определени заболявания. Добре планираните вегетариански диети са подходяи за всяка една възраст от човешкия живот, включително бременност, кърмене, бебешка възраст, детство, зряла възраст, както и за активни спортисти”
 
Вълнувам се! Предстои ни едно истинско приключение. Но Петя и Николай са на път да посрещнат първото си дете, абсолютно уверени, че избират за себе си и за детето си най-здравословния начин на живот и хранене.
 
Моята лична мисия е да бъда до Петя и Ники, да ги подкрепям морално, психически с приятелски съвети и професионална експертиза, да посрещнем заедно Новия живот, изпълнени с Любов, грижа и отговорност и да направим вас съпричастни свидетели на новата култура и философия на живот! Живот без насилие! Живот в хармония със света и Планетата! Здравословният живот – естественият еволюционен модел на развитие на нашето общество.
 
 

Comment 1

  1. Весела Немска
    април 29, 2018

    Това е нещо прекрасно, което ще се случи, интересувам се от този въпрос макар и все още да не планувам забременяване. Темата е много интересна за мен, защото няма да касае само мен в бъдеще, а е нещо което си задавам и сега на мойте 23 години. Благодаря на съдбата, че ме ,,запозна’’ с Вас и намерих вашия сайт.
    Прекрасно е когато срещаме и виждаме хора, които не само зная, че това, което правят( начинът по който живея) е по-добро, но и силно вярват в това и са готови да създадат един нов живот…

Write a comment