Събитие на живо: Здрави деца със силата на добрата храна

Имам щастието отново да се срещам с родители и деца, за да си говорим по толкова важна тема, а именно превенция на здравето с помощта на добрата храна. Този път имам зад гърба си изключителни специалисти и лектори, които ще споделят своите знания и опит с вас.
Каним Ви да вземете участие в едно увлекателно образователно събитие, посветено на здравословното хранене на нашите деца.
Къде: София, НДК, Литературен клуб “Перото”
Кога: 9 декември 2023, 10:00-18:00ч.
Вход свободен
Какво ви очаква:
Лекции от утвърдени български специалисти в областта на здравето и храненето, поднесени на достъпен език, целящи да популяризират принципите на здравословното хранене сред родителите, да повишат хранителната култура и по този начин да спомогнат за превенция на детското здраве. Възможност да задавате въпроси и да обсъдите с лекторите нещата, които ви интересуват.

Работилница с преподаватели от ЧДГ „Палавите малчугани“ за децата, посветена на развиването на умения и придобиването на нови знания, свързани с храненето и добрите хранителни навици.
Изложбена част с производители на чиста и здравословна българска храна, които ще ви предоставят възможност да се запознаете с техните продукти и да откриете здравословни алтернативи на т.нар. джънк фуд.
Томбола с подаръци, в която може да участва по желание всеки посетител на лекционната и изложбената част.
Какво знаете, популяризирането на здравословния начин на живот и хранене сред обществото е моя лична житейска мисия. Дълбоко вярвам в силата на храната, като средство да съхраним своето здраве, жизненост, тонус, енергия, да забавим процесите на стареене и да си гарантираме дълголетие и добро качество на живот. Моя лична мисия е да споделям своя опит и знания, за да помогна на хората да бъдат здрави, пълноценни, осъзнати и щастливи.
Храната е ключов детерминант на човешкото здраве и същевременно рисков фактор за развитие на редица заболявания, особено в ранна детска възраст. Наднорменото тегло и затлъстяването са пряко свързани с хранителните и двигателните навици на децата. Всяко трето дете в България е с наднормено тегло. Ако хранителните навици и теглото не се оптимизират в ранна детска възраст, има риск от развитие на редица заболявания като затлъстяване, инсулинова резистентност, диабет тип 2 и др.

Вярвам, че стига родителите да бъдат информирани и подкрепени, ще могат да правят по-добри и осъзнати решения за храненето у дома, което от своя страна ще рефлектира в навиците на техните деца. Децата на България заслужават здраво и щастливо детство, заслужават пълноценна и силна храна, заслужават грижа и внимание.
Целта на събитието е да създаде мост между специалистите и родителите, за да може на достъпен език да им се разяснят рисковете и ползите от храните, които ежедневно консумираме.
Не е нужно да имаш диплома по хранене, за да си здрав чрез хранене. Нужно е да се информираш и да правиш добри избори всеки ден.
За лекторите:
Д-р Людмила Емилова
Д-р Емилова е специалист по вътрешни болести, кардиология, ревматология и здравен мениджмънт, основател и ръководител на Клиника “Д-р Емилова”, през която са минали над 50 000 души, докоснали се до оздравителната сила на гладолечението и плодолечението
Магдалена Пашова
Магдалена Пашова е дипломиран нутриционист, сертифициран хранителен терапевт по системата Sequential Oral Sensory, отдаден кулинар и майка на две деца. Повече от 10 години работи в областта на храненето, а през последните 5 години фокусът й е изцяло върху детското и семейно хранене, захранване и преодоляване на трудности в храненето при децата. Автор е на 4 книги, сред които известният на много майки наръчник за захранване “По-здрави бебета”. Вярва, че мисияте ѝ е да даде на повече родители нужната информация и увереност, за да изградят у децата си работещи хранителни модели и позитивно отношение към храната, да обичат полезните храни и да се хранят с радост и апетит.
Слави Славов
Слави Славов е сертифициран нутриционист, специалист по здравословно хранене в Здравословен център Vita Rama. Завършил е магистратура по „Холистично здраве и лечение“ към University of Natural Health, САЩ. От 2005 г. в сътрудничество със своя баща диетолог Георги Славов активно допринася за развитието на здравословна система Vita Rama, чрез включването в нея на различни иновации от сферата на детоксикацията, суровоядството, пълноценното растително и клетъчно хранене.
Яна Илчева
Магистър логопед с над 10 г. опит като терапевт и консултант. Професионална насоченост ориентирана към деца с езиково-говорни нарушения, ранна превенция, късно и трудно проговаряне. Съосновател на Логопедичен център “Стъпка напред”. Получава номинация за Награди „Златна ябълка 2022 в категория „Герой на децата”. Член е на СЧПЛ и на ЕSLA. Участва като лектор на редица обучителни курсове за родители. Автор е на статии за списание, блогове и сайтове за родители.
Мая Василева
Мая Василева е специалист по ранно детско развитие, експерт по невроразвитийно образование и основател на КиндиРу в България.
Медийни партньори:
Списание 9 МЕСЕЦA www.9meseca.bg, Детските градини www.detskitegradini.comwww.mammi.bg, Майчин дом, ФемиКлиник www.femiclinic.bg, ЧДГ Палавите малчугани www.palavitemalchugani.bg
Подробности и програмата на събитието следете ТУК

Write a comment