video play

Линия здраве – здравето на кожата с проф. Демерджиева

Кожата е най-големият човешки орган, тя е нашата защита от света.

Освен защитна бариера, която ни отделя от околната среда, кожата има още много други функции. Повечето от нас я възприемат чисто естетически и да, красивата, свежа и сияйна кожа със сигурност е огледало и символ на нашето здраве, но кожата ни, освен за красота, служи и като основен защитен и детоксикиращ орган. Благодарение на тъй наречената дермална или кожна абсорбция, през нея могат да преминат както лечебни и терапевтични средства, които влияят благоприятно на здравето ни, така и вредни вещества, съдържащи се в нашата козметика, лекарства, въздуха и др.

Затова, трябва да сме особено внимателни какво нанасяме върху своята кожа. Прекомерната експозиция на кожата ни на множество химикали и вредни субстаниции е причина последните десетилетия да се наблюдава ръст на кожните заболявания в световен мащаб, особено при жените. Това се дължи на факта, че ние дамите използваме много повече различни козметични средства за разкрасяване, подмладяване, хидратация и слънцезащита, в сравнение с господата, но за съжаление в много от продуктите, наред със ползотворните съставки, които се грижат за кожата ни, има и такива, които й вредят.

Притеснителното е, че техният ефект често се наслагва с времето и неусетно води до раздразнения, възпаления или увреждания на клетъчно ниво. За да ни разкаже повече за всичко важно, което трябва да знаем за здравето на кожата ни, поканихме проф. д-р Здравка Демерджиева.

Живейте здравословно с мен Яна Данилова и Линия здраве!

Write a comment