video play

Връзката здраве, енергия, щастие и любов!

Изглеждам ли ви силна?

Може би… но всъщност моята сила е в моята слабост, но също така и в интензитета, жизнеността и наситеността на моята женственост.

Йога ме научи да приема и обичам тялото си! Йога ме научи, че човешките възможностите са необятни! Йога ме научи да празнувам здравето си, да балансирам емоциите си изявявам същността си открито и с любов! Ако се чувствате изгубени и объркани, обърнете се навътре, потърсете себе си, потърсете хармонията и баланса!

Йога подготви тялото ми и ми позволи да даря живот!

Йога ми помага да възстановя тялото си, енергията и силата си след раждането!

Йога е само един от пътищата! Пътеводната светлина са любовта и волята за живот!

Не спирайте да обичате! Любовта ще спаси света!

И нека отново поговорим за любов и енергия!

Бумът на еманципацията и феминизма през 80-те години на 20-ти век постави сериозен акцент върху равенството между половете. Станаха модерни по-късите прически, подплънките на раменете скриваха женската форма, а костюмът стана символ на правата на жените навсякъде по света. Жените, в стремежа си да извоюват своята позиция на власт, започнаха някак да изоставят и пренебрегват женската си енергия.

Загубата на женственост започва, когато ние жените решим, че за да успеем в бизнеса и кариерата, трябва да изградим една по-мъжествената версия на себе си, което води до отказ от нашата женска сила. Така се получи следното: „Да, жените и мъжете могат да бъдат равни, но само ако жените са по-скоро като мъже“. Дълбоко вярвам обаче, че природата ни е създала различни! Жените са силни, но най-вече щастливи само, когато са жени! Както и мъжете са силни и успешни, когато са мъже! Това се дължи на различната природа на мъжката и женската енергия!

Качества на мъжката енергия

Целеустремеността, фокусът, увереността се възприемат като по-мъжествени черти, които водят до успех в бизнеса и в корпоративния свят. Мъжката енергия се изразява в съзнателното и твърдостта. Мислите на мъжа са насочени главно към целите, бъдещето, сигурността и защитата. Мъжът се идентифицира със своята цел и производителност в света и обича да изпълнява мисии и да постига цели.

Качества на женската енергия

Чертите, които най-често се свързват с женствеността са: емоционалност, съпричастност, грижа и отдаване. Жената е чиста енергия и се прелива и променя като водата на реката. Тя има съзнание, фокусирано в няколко посоки, мисли за много неща едновременно и вижда детайли и подробности, които убягват на мъжкия поглед. Тя е родена да получава. Жената се идентифицира най-вече със своите чувства и жадува дълбоко за любов, за да се чувства удовлетворена и щастлива.

Блокирана енергия

Мъжката енергия обича да “създава“. Женската енергия желае да „бъде”. Всеки един от нас притежава и от двете енергии. В живота си се нуждаем от баланс на мъжката и женска енергия, но всички ние се раждаме с една доминантна енергия. Жените обикновено са по-женствени и обратното – мъжете по-силни и смели.

И така, какво означава това?

Това означава, че ако сме по-женствени по природа и се променим, за да се конкурираме в доминирания от мъжете корпоративен свят, тогава губим част от вродената ни сила. Забравяме как да бъдем жени. Забравяме как да бъдем меки, нежни, грижовни след края на работния ден. Това обърка емоциите ни, кара ни да се чувстваме небалансирани, стресирани, сякаш буксуваме на едно място, но най-вече ни кара да се чувстваме неудовлетворени в емоционален план. Ставаме твърди и губим нашата женска сила. Започваме да изпитваме трудности да се свържем с околните и започваме да виждаме другите жени като заплаха. Освен това, започваме да привличаме в живота си повече мъже с доминираща женска енергия. Мъже, които също като нас са дисбалансирани, не притежават изразена и доминираща мъжка енергия и сила не могат да поемат отговорност и грижа за нас като жени и да посрещат нашите нужди от сигурност, дом и закрила. Това, обаче води до неудовлетвореност в жената, която не открива в своя партньор сигурността, целеустремеността и увереността, за които копнее. С течение на времето се стига до отчуждаване, предизвиква липса на баланс и сексуалното привличане може да изчезне. И връзката се прекъсва… Привлича се нов партньор на същото енергийно ниво и историята сякаш се повтаря…И започваме да вярваме, че не можем да открием Любовта, че нямаме късмет и привличаме само грешните партньори…

А всъщност единственото, което трябва да направим е да се обърнем към нашата женска същност и да положим усилия да повишим своята женска енергия и да изразим и развием своята женственост, за да познаем щастието и любовта!

Намасте

Write a comment