video play

Закуска богата на бромелаин, протеолитичният ензим, подпомагащ хранослилането на белтъците

Бромелаинът е вид протеинов храносмилателни ензими, като в природата негов есествен източник са стъблата на ананас.

Научни изследвания свидетелстват, че този ензим се отличава с мощни фибринолитични, антидематозни, антитромботични и противовъзпалителни въздействия.

Нещо повече, той се абсорбира се в ефетивно от тялото ни без да губи своята протеолитична активност. В холистични и превантивни терапии бромелаинът има терапевтични приложения в случай на ангина пекторис, бронхит, синузит, хирургична травма и тромбофлебит, дебридиране на рани и засилена абсорбция на лекарства, особено антибиотици, възпалителни заболявания на червата, инфекции на синусите, тендинит, алергии, артрит и болки в ставите, астма, автоимунните заболявания, дори рак. Също така е извесстен със способността си да облекчава остеоартрит, диария и различни сърдечно-съдови заболявания.

Бромелаинът има и ключова роля не само по отношение на храносмилането, но се счита се и за естествен  източник на химикали, които възпират растежа на туморните клетки, подобряват съсирването на кръвта и действат силно противовъзпалително. Благодарение на мощния си противовъзпалителен ефект, бромелаинът успокоява и отпуска напрегнатите мускули, и възпалената съединителна тъкан.

Налсаждавайте се родовно на етествена доза бромелаин като поднасяте на трапезата неустомо вкусния екзотичен ананас, самостоятелнно или под формата на фреш, плодова салата или смути.

Защото здравето е вкусно!

Write a comment