Персонализирано хранане и отслабване на база гени

Ако и вие сте от хората, които са изпробвали всички диети без особен резултат, ако имате чувството, че пълнеете от въздуха и въпреки строгия ви хранителен режим и редовните тренировки, не успявате да спечелите битката с излишното тегло, не е ли време да се замислите дали нямате генетично предразположение към напълняване.
ДНК вариациите имат сериозен ефект върху хранителните изисквания, метаболитната ефикасност и способността на даден човек да отслабне и да поддържа теглото си. Съвременната медицина позволява чрез генетичен тест да се оптимизира процеса на отслабване, като  изследванията дават насоки за изграждането на хранителен и тренировъчен режим, съобразен с индивидуалните генетични специфики, засягащи метаболизма, липолизата и усвояването на мазнините.
В работата си аз залагам изцяло на персоналния подход, базиран на индивудуалните физиологични специфични особености на всеки човек. С партньорите си NutriGen, работим ефективно в посока изследване на индивидуална генетична рамка на всеки човек, която задава оптималното количество и разпределение на микро и макронутриентите (витамини, минерали, мазнини, въглехидрати, протеини) за неговия организъм.

На база информация аз ключови гени, определящи мога метаболитните процеси и на база разчитане на изследването от лекар генетик, аз изготвям  високоефективен персонализиран хранителен режим, съобразен с особеностите на Вашия геном. С помощта на индивидулания подход към храненето базиран на персоналния генетичен код на всеки организъм, се взимат под внимание влиянието на генетичните си фактори и се съобразяват индивидуалните реакции на организма, свързани с:

  • предразположение към напълняване;
  • усвояване на мазнини и въглехидрати;
  • склонност към пристрастяване към храна и преяждане;
  • обработката на различни хранителни групи и вещества;
  • нужда от физическо натоварване на седмична база;
  • влияние на режима на сън върху теглото Ви.
  • енергийна хомеостаза

С информацията за нашите гени, ние разполагаме с едно от най-надеждните средства в борбата с излишните килограми!

Остава само да приложим тези знания и в живота си и да съобразим начина си на хранене със спецификата на своя геном!

Write a comment