Здравословното отслабване – мисия възможна

За мен затлъстяването и наднорменото тегло са преди всичко здравословни проблеми и рискови фактори за развитие на редица сериозни заболявания, а не е просто естетичен проблем.
Отговорността за нашето здраве и нашето тяло е изцяло в наши ръце!

Ние решаваме какво, кога и колко да ядем. Ние решаваме какво, кога и колко да пием!

Колко и кога да спортуваме, колко и кога да спим!

Все решения критично важни и определящи статуса на общото ни здравословно състояние.

С настъпването на пролетта, все по-актуална става темата за ефективните диети и как да влезем бързо в лятна форма и да се оттървем от няколкото излишни килограма, които ни пречат да се поберем в любимите си дънки!

Време е, обаче, да осъзнаем, че тази борба с излишните килограми, не е просто борба за по-добра визия и самочувствие, ами всъщност е един осъзнат, може би труден, но със сигурност, жизнено необходим път към нашето здраве!

Нека осъзнаем тялото си като един наистина съвършен организъм и нека положим усилия да обезпечим жизнените функции на този организъм с всички есенциални нутриенти, които пък от своя страна осигурят ефективната функция на биологичните процеси на нашето тяло.

Или казано по-просто! Нека се храним, за да живеем, а не да живеем, за да се храним.

Нека поставяме на трапезата си само храна с наситена нутриентна стойност! Да се откажем от храните, които макар и изкушаващо вкусни, носят на тялото ни само празни калории, които то непрестанно метаболизира на като мастна тъкан, най-вече в областта на талията и корема…

Ако и вие забелязвате как неусетно дрехите ви отесняват без драстично да увеличавате консумацията си на храна, то може би е време да се замислите за качеството и състава на храната, която поставяте в чинията си!

Да, количествата са важни, но 600 калории от бадеми не се равняват по хранителна стойност на 600 калории от бърз въглехидрат, консумиран мимоходом, между остновните хранения.

Време е да се замислим и за качеството на съня си… Осугуряваме ли адекватна почивка на тялото си, за да може то да изпълни ефективно процесите на регенрация и детоксикация на физиологичните системи…

Движим ли се достатъчно или нямаме време…

Хидратираме ли тялото си с вода или за нас консумацията на течности и е под формата на заместващи водата напитки, често с високо съдържание на захар и никаква хранителна стойност..

Всъщност, ако се замислим, може би с много мънички промени бихме могли мноооого да помогнем на тялото си да се справи с излишните килограми и да се радваме не само на отлично здраве, свежа визия, тонус и енергия.

Малки промени, но системни, с търпение и упоритост.

Ако ни е трудно и често попадаме в капана на неконтрулируемите пристъпи на глад за сладко и бързи вългехидрати, бихме могли да опитаме уникалната формула на PG X.

В моята практика и клиенти, аз успешно работя с PG X, който сам по себе си представлява високо пречистен, патентован комплекс от водно-разтворими фибри, иззети от корен на картофена палма (конджак) PGX (PolyGlycopleX®), в комбинация със средноверижни триглицериди.

Глюкомананът – водоразтворимият полизахарид, съдържащ се в конджак влияе върху хормона, който отговаря за апетита (грелин), прочиства червата и насърчава перисталтиката на червата. Балансира нивата на кръвната захар, което е предпоставка да не изпадаме в хипогликемични кризи. Когато се приема с течности, глюкомананът има увеличава своя обем до около 200 пъти, преобразува се в желеобразна маса и създава усещане за ситост.

Средноверижните триглицериди (МСТ) редуцират излишните мазнини и осигуряват енергия. Те имат доказани ползи в лечението на затлъстяване и наднормено тегло.

Проектът ми Пълната Промяна на Дияна е пример за само един от многото доволни мои приятели, доверили се да вървим ръка за ръка по пътя към здравето и добрата визия.

Разбира се, за по-добър ефект, PGX се съчетава с хранителен режим, изготвен лично от мен, и ежедневна двигателна активност.

И килограмите падат неусетно!

Без диети, със силата на добрата храна! С балансирано, здравословно храненe, движение и любов! Любов към нас!

Любов към тялото ни!

Любов към живота!

Защото здравето е вкусно!

 

Write a comment