Как да развием женствеността си и подхраним женската енергия

Бумът на еманципацията и феминизма през  80-те години на 20-ти век постави сериозен акцент върху равенството между половете. Станаха модерни по-късите прически, подплънките на раменете скриваха женската форма, а костюмът стана символ на правата на жените навсякъде по света. Жените, в стремежа си да извоюват своята позиция на власт, започнаха някак да изоставят и пренебрегват женската си енергия. Загубата на женственост започва, когато ние жените решим, че за да успеем в бизнеса и кариерата, трябва да изградим една по-мъжествената версия на себе си, което води до отказ от нашата женска сила. Така се получи следното: “Да, жените и мъжете могат да бъдат равни, но само ако жените са по-скоро като мъже”.

Дълбоко вярвам обаче, че природата ни е създала различни! Жените са силни, но най-вече щастливи само, когато са жени! Както и мъжете са силни и успешни, когато са мъже! Това се дължи на различната природа на мъжката и женската енергия!

Качества на мъжката енергия

Целеустремеността, фокусът, увереността се възприемат като по-мъжествени черти, които водят до успех в бизнеса и в корпоративния свят.Мъжката енергия се изразява в  съзнателното и твърдостта. Мислите на мъжа са насочени главно към целите, бъдещето, сигурността и защитата. Мъжът се идентифицира със своята цел и производителност в света и обича да изпълнява мисии и да постига цели.

Качества на женската енергия

Чертите, които най-често се свързват с женствеността са: емоционалност,  съпричастност, грижа и отдаване.Жената е чиста енергия и се прелива и променя като водата на реката. Тя има съзнание, фокусирано в няколко посоки, мисли за много неща едновременно и вижда детайли и подробности, които убягват на мъжкия поглед. Тя е родена да получава. Жената се идентифицира най-вече със своите чувства и жадува дълбоко за любов, за да се чувства удовлетворена и щастлива.

Блокирана енергия

Мъжката енергия обича да “създава”. Женската енергия желае да „бъде”. Всеки един от нас притежава и от двете енергии. В живота си се нуждаем от баланс на мъжката и женска енергия, но всички ние се раждаме с една доминантна енергия.Жените обикновено са по-женствени и обратното –  мъжете по-силни и смели. И така, какво означава това? Това означава, че ако сме по-женствени по природа и се променим, за да се конкурираме в доминирания от мъжете корпоративен свят, тогава губим част от вродената ни сила. Забравяме как да бъдем жени. Забравяме как да бъдем меки, нежни, грижовни след края на работния ден. Това обърка емоциите ни, кара ни да се чувстваме небалансирани, стресирани,  сякаш буксуваме на едно място, но най-вече ни кара да се чувстваме неудовлетворени в емоционален план. Ставаме твърди и губим нашата женска сила. Започваме да изпитваме трудности да се свържем с околните и започваме да виждаме другите жени като заплаха.Освен това, започваме да привличаме в живота си повече мъже с доминираща женска енергия. Мъже, които също като нас са дисбалансирани, не притежават изразена и доминираща мъжка енергия и сила не могат да поемат отговорност и грижа за нас като жени и да посрещат нашите нужди от сигурност, дом и закрила. Това, обаче води до неудовлетвореност в жената, която не открива в своя партньор сигурността, целеустремеността и увереността, за които копнее. С течение на времето се стига до отчуждаване,  предизвиква липса на баланс и сексуалното привличане може да изчезне.И връзката се прекъсва… Привлича се нов партньор на същото енергийно ниво и историята сякаш се повтаря…И започваме да вярваме, че не можем да открием Любовта, че нямаме късмет и привличаме само грешните партньори…
А всъщност единственото, което трябва да направим е да се обърнем към нашата женска същност и да положим усилия да повишим своята женска енергия и да изразим и развием своята женственост!

Всичко звучи прекрасно, но как?

Споделям ви няколко лесни практики, които аз самата прилагам в живота си! Те ще ви помогнат да излъчвате женска сила и да освободите блокираната си женска енергия. При мен действат безотказно!

1. Магията на танца

Танцът е прекрасно средство, което ни помага за миг да забравим за ежедневните си грижи и проблеми, да освободим съзнанието си и да се концентрираме върху тялото си.Използвайте моментите, когато сте сама у дома и никой няма да ви смущава. Пуснете любимата си песен или музика. Започнете като затворите очите си и поемете няколко дълбоки вдишвания. Осъзнайте усещанията, които ви дава собственото ви тяло. Отпуснете си дайте воля и израз на емоциите си чрез танца, затворете очи, за да почувствате свободата и да позволите на тялото ви да се движи ефирно, нежно, чувствено или дори диво, в зависимост от емоциите и нуждите ви в конкретния момент.

2. Подчертайте женствеността си с подходящи аксесоари

Нашата женска природа неистово жадува да усеща и да се наслаждава на  красотата около нас и в нас. Декорирането на нашето пространство с всичко, което носи усмивка на лицето ни, помага да подхранваме тази жажда. Красотата в нашия свят можем лесно да постигнем с любими предмети със сантиментална за нас стойност,  снимки, декор или приятни на допир тъкани или любими, топли цветове. Внасянето на красота в нашия гардероб също ще ни помогне да изразим женствеността си отвътре. За мен лично това означава да нося ефирни рокли и поли с деликатни сандали или секси обувки на висок ток. Задължителен елемент от моя гардероб са гривните с енергийни камъни, обици и колиета. Мястото, където спим също е от изключително значение, защото, когато си почиваме, ние всъщност възстановяваме своите енергийни запаси. Цветовете на стените и завесите, свещите, спалното бельо създават усещане за сигурност, уют спокойствие.  Намерете собствената си дефиниция за красота и вижте как се чувствате, когато я изразите чрез дрехите си и в дома си.

3. Женствени дрехи

Дънките и панталоните може да са удобни, но не са полезни за женската енергия. Полите помагат да се засили циркулацията на женската енергия в тялото ни. Женската енергия подобрява хормоналния баланс на жената и помага при лечението на различни “женски” заболявания. Ако не можете да носите поли и рокли през цялото време, носете ги поне у дома. Полите с дължина до пода са най-подходящи, за да можем да черпим с пълни сили от енергията на Земята и да концентрираме тази енергия в собственото си тялото.

4. Свободно време

Спонтанните дни,  без предварителни планове и ангажименти е един от любимите ми трикове, за да освободя и дам воля на своята женска енергия. Позволявайки си просто да бъда тук и сега, в настоящия момент,  без предварителни планове, е едно от най-релаксиращите усещания за нашата женска същност. Един ден от седмицата си определете само за себе си. Това е денят, в който се оставяте на течението и просто си позволявате да правите каквото ви се прииска от дъното на душата ви.

5. Креативност

Божествената женственост във всяка една от нас е свързана с творческата енергия и енергията на жизнената сила. Подобно на енергията на емоциите или безвремието, женската енергия жадува за творчество, все пак утробите ни са създадени, за да даряват живот.Най-ефективните средства, за да изразим своята творческа същност са рисуването, танците, готвене, писани, шиене, плетене, бродиране, градинарство… Каквото и да правите, то трябва да извира от душата и ръцете ви. Аз лично рисувам, готвя, танцувам и пея. И отглеждам кълнове и пшенична трева. Това е моят избор. Затворете очи и се вслушайте във вътрешния си глас и изберете вашия начин да изразявате вродената ви креативност и женска сила.

6. Чувственост

Женското тяло притежава много власт и мъдрост. Ние, жените, можем да се свържем с нашите чувства и интуиция по-лесно, отколкото мъжете, но трябва да се доверим на тялото и сърцето си, за да чуем тези послания. Един от начините да се свържем повече с телата си и да излезем от логичното мислене е да се доверим на своята интуиция, чувственост и емоционалност. Това означава умишлено да използваме сетивата си, за да живеем пълноценно, осъзнато и щастливо!Лично аз давам воля на своята чувствеността, е като се потопя в топла вана с етерични масла. Визуалните сетива храня с ароматни свещи или цветя. Обожавам усещането за топлина върху кожата си, нежния аромат на лавандула или евкалипт, както и  тишината, нежната музика и ромона на водата във ваната. Всяко нещо, което правим през деня може да ни носи наслада и да подчертава нашата чувственост, ако умишлено го изживяваме с всичките си пет сетива.

  1. Йога или други физически упражнения

Вярва се, че за да бъдем красиви, в добра форма и пълни с енергия, трябва да тренираме енергично всеки ден. Аз лично не крия страстта си към йога,  практикувам ежедневно, като чрез различните комплекси асани, не само работя за изграждане на тонизирана мускулатура, гъвкавост и здраво тяло, но чрез определени йога практики подсилвам женската си енергия и привличам щастие и любов в живота си. Тези женски практики, изпълнявани в група, дори имат още по-силен ефект върху нас жените, затова с радост споделям своите знания и умения със своите момичета.

  1. Здравословно хранене

И не на последно място – една от най-любимите ми теми – здравословното хранене. Обичайте се! Обичайте тялото и душата си! Хранете се с много пресни плодове и зеленчуци. Гответе с любов и благославяйте храната, преди да я ядете. Благославянето на храната променя нейната молекулна структура и я превръща в изцелителна и здравословна. Ако се чувствате объркани, несигурни и неуверени от прочетеното до тук, може да подсилите своята женска сила и с Органичния Супермикс на NutrisSlim за повишаване на женската енергия, който освен, че повишава женските енергийни нива, помага и при безплодие и хормонален дисбаланс!

Когато приемем нашата женска природа, ние се грижим не само за себе си, но и за планетата като цяло. Развивайки женската си енергия, можем по-лесно да привлечем любов, щастие и успеха в живота си, вместо да чувстваме, че непрекъснато трябва да водим неуморни битки, за да живеем щастливо.

Жени сме! Нека бъдем жени! Нека бъдем емоция, нежност, красота и Любов!

 

<3  Яна

Write a comment