Съветите на Яна за здраве и силен имунитет през есента

Темата за имунитета сякаш никога не е била по-актуална!

За да повишим способността на имунната си система да се бори с болестотворните фактори на околната среда, да повишим резистентността си към вируси и бактерии, имаме най-вече нужда от чиста и силна храна, активно движение, душевен комфорт, мир, спокойствие и достатъчно сън. Но колко от нас успяват да си набавят  всички тези ключови фактори на здравето в необходимите количества? Колко от нас могат да се оабстрахират и от ежедневния стрес?
През предстоящите студените месеци, когато се радваме на по-малко свеж въздух, слънце и прясна храна, тялото ни се нуждае от допълнително помощ. Аз ви подкрепям със съвети и рецепти как да живеете и да се храните здравословно, на много хора помагам да тренират, за да се поддържат в добра физическа  и психическа форма, но ако взичко това не е достатъчно и имаме липси и дефицити на есенциални хранителни вещества последната важна съставка си остава качествената хранителните добавка. Нейната цел е да подкрепи организма, особено в условия на дефицит, стрес и преумора.

До края на месеца всички хранители добавки в помощ на нашия имунитет може да закупите с 10% отстъпка!

Търсете  по ключова дума ИМУНИТЕТ всички промоционални продукти в нашия онлайн магазин!

А защо именно есента е сезонът предизвикателство за нашата имунна система?

С настъпване на есента, времето толкова рязко се променя, че сякаш преминаваме директно от летни към зимни температури. Телата ни сякаш нямат достатъчно време да се аклиматизират към все по-ниските температурите и все по-късите дни.  Дългите, летни топли слънчеви дни, изобилстващи от богат избор на пресни зеленчуци и сочни пресни плодове останаха мил спомен от отиващата си 2020 година. Въпреки че може да ни е тъжно и да изпитваме носталгия по отиващото си лято, есента също ни предлага изобилие от прекрасни храни, от които можем да съхраним здравето си и да поддържаме тонуса и енергията на своето тяло.
Почти всяка древна медицинa дефинира есента като сезон и времето на годината, през което насочваме енергията си към себе си и се мобилизираме за приближаващите  тъмнина и студ на зимата. Здравословни проблеми като хронична констипация, болки опорно двигателната система, както и хронични инфекции на горните дихателни пътища могат да се изострят по това време на годината. На емоционално ниво, това е времето на годината, през което анализираме  нещата, в които сме се вкопчили, но вече не са ни нужни и ги оставяме да си тръгнат завинаги.
С наближаващия, страховит грипен сезон е време да се уверим, че тялото ни е достатъчно здраво да устои на  грипните епидемии и вирусни зарази. Предлагам ви няколко  лесни и ефективни съвета за укрепване на имунитета през  есента и ви гарантирам, че с много мъничко усилия ще съумеете да посрещнете зимата силни и здрави!
1. Винаги консумирайте храната на сезона
С настъпване на есента е време да променим и своето хранене! Нека се отдадем  на  вкусните храни, които предлага красивата есен. Да се насладим се на пресните тикви, пащърнак, сладки картофи, ряпа, дюли, кестени, мушмули, грозде, ябълки, круши, смокини, черен бъз и дори и червени боровинки!
2. Похапвайте плодове и зеленчуци с цветовете на есента
Есента е сезонът на топли, земни цветове: дълбоко зелено, тъмни жълто и брилянтно оранжево. Когато консумираме храни, които са богати на тези цветове, ние поглъщаме вибрационната енергия на земята. Храните на есента са живи, цветни и подхранващи.   Колкото по-цветни са плодовете, толкова по-полезни са те за нашето здраве и имунна система.
3. Подсилете имунната си система
Променящия се есенен  сезон е идеалното време да подсилим имунната си система.
Винаги, когато почувствам нуждата да подсиля имунната си система, първо се обръщам към майката природа. Някои от любимите ми естествени имуностимулатори са:  пиенето на много прясна вода, хапването на  изобилие от “живи” сурови храни, кълнове, поници, чесън, джинджифил, гъби рейши, пчелен прашец, както и храни богати на лизин, пробиотици, храни богати на витамини B, C и D,  цинк и селен.
Друг много ефективен начин да укрепим имунната си система е да се движим активно. Това ме води и към следващия  ми съвет.
4. Тренирайте
Лятото е прекрасен сезон, когато прекарваме по-голямата част от времето си навън, на чист въздух. За мнозина от нас слънчевото време ни позволява да се движим по естествен начин, като плуваме или се разхождаме  в парка, планината, на плажа. Но нека не позволяваме на по-хладните температури да ни попречат да се движим! Прекалено много хора рязко редуцират двигателната си активност през есента  и прекарват повече време на закрито, концентрирайки се върху дейности, които не изискват движение.
Тренировките намаляват въздействието на стресовите хормони, които ни правят по-уязвими към настинки и грип. Тренировките ни помагат да намалим синтеза на хормоните на  стреса, вместо да им позволяваме да се натрупват в тялото ни и да причинят поражения върху имунната ни система. Когато поддържаме тялото си в добра физическа форма помагаме на кръвообращението си, което от своя страна помага на  белите кръвни клетки да се движат по-бързо в тялото ни и да откриват и предотвратяват инфекциите.
За да продължим да се движим и по време на студените есенни дни просто трябва да  пренесем тренировките си на закрито. Аз лично практикувам ежедневно онлайн тренировки у дома, като с моите момичета осъществяваме видео връзка по скайп и така се поддържаме във форма дори и през студените зимни дни, от уюта на собствения си дом, без да се налага да губим излишно време в път до спортната зала, да се преобличаме и да закъсняваме за семейната вечеря, вечно разкъсвани от дилемата, произхождаща от желанието да се погрижим за себе си и безбройните семейни ангажименти.  Вие може да изберете да плувате, да ходите на фитнес или се запишете на уроци по танци или пък да се присъдините към нашата весела компания от дами, трениращи от дома! Намерете приятен за вас начин да се движите, така че да сте здрави и във форма!
5. Прочистете организма си
Джинджифилът и куркумата са невероятни, естествени лечебни средства, идеални както за прочистване, така и за детоксикация на нашето тяло, като помагат и за стимулиране на имунната ни система. Добавете ги в сокове и смутита или ги пригответе в топли чайове.
6. Похапвайте храни богати на витамин А
Витамин А играе основна роля в производството на съединителна тъкан и е жизненоважен за здравето на нашата кожа, която действа като първа линия на защита срещу бактерии и вируси. Един от най-добрите начини да си набавим  витамин А е като консумираме храни, съдържащи бета -каротин, който нашето тяло превръща във витамин А. Консумирайте сладки картофи, тикви и моркови.
7. Хапвайте си чесън
Чесънът съдържа активна съставка, наречена алицин, която се бори с инфекциите и бактериите. Чесънът действа като мощен имуностимулатор, той повишава активността на белите кръвни клетки и увеличава ефективността на производството на антитела. Ако не ви харесва вкусът му, можете да го приемате на добавки.
8. Къде без витамин C
Витамин С увеличава активността на имунните ни клетки, производството на антитела и производството на химикали, които помагат да се блокират действието на вирусите, както и да подпомогне процеса на регенериране на клетките ни. Също така, витамин С предпазва нашите клетки от оксидативен стрес – известен още като увреждане от свободните радикали.
Очаквайте още няколко полезни, лесни и ефикасни съвета как да съхраним здравето и имунитета си през красивата, златна есен, в очакване на още по-прекрасната снежно бяла зима!
Защото здравето е вкусно!
Ето и някои от продуктутите, които препоръчвам:
https://vitayana.com/product/fortify-dual-action-immune-defence/
https://vitayana.com/product/cell-forte-max%c2%b3-ip-6-immune-system/
https://vitayana.com/product/super-mushrooms-immune-system-whole-earth-sea/
https://vitayana.com/product/super-%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd-%d0%b5-400-iu-d-a%d0%bb%d1%84%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%bb/
https://vitayana.com/product/vitamin-d3-1000-iu-liquid/
https://vitayana.com/product/alive-liquid-multivitamins/
https://vitayana.com/product/alive-multivitamins-children/
https://vitayana.com/product/andrographis-400-mg/
https://vitayana.com/product/vitamine-d3-for-children/
https://vitayana.com/product/sambucus-for-kids/
https://vitayana.com/product/primadophilus-children/
https://vitayana.com/product/primadofilus-optima-kids-10-billion-active-probiotics/
https://vitayana.com/product/myco-defense/
https://vitayana.com/product/aloe-vera-leaf-juice-1000-ml/
https://vitayana.com/product/fortify-opitma-immune-defense/
https://vitayana.com/product/primadophilus-colon-support/
https://vitayana.com/product/alive-multivitamins-women/
https://vitayana.com/product/junior-be-healthy/
https://vitayana.com/product/raw-vitamin-c-%d0%be%d1%82-vitamin-code/
https://vitayana.com/product/vitamin-d-k-a/
https://vitayana.com/product/super-mushrooms-immune-system-whole-earth-sea/
https://vitayana.com/product/horseradish-respiratory-relief-1134-mg-whole-earth-sea/
https://vitayana.com/product/%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd-%d1%81-120-ml-%d1%82%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%86%d0%b8%d1%82%d1%80%d1%83%d1%81%d0%be%d0%b2/
https://vitayana.com/product/vitamin-c-10000mcg-prolonged-release/
https://vitayana.com/product/vitaminc-with-bioflavonoids/
https://vitayana.com/product/turmeric-curcumin-600mg/

Write a comment