Топ храни за детоксикация

Многобройни са статиите и рекламите за детоксикация и прочистване на тялото, от компании, които продават прахообразните си шейкове и странно подсладените си десертчета, до професионалисти, препоръчващи фастинг (периодично гладуване) и пречистване с течности. Аз самата съм изключителен привърженик на разтоварващите дни е редовно постя. Въпреки че има много хубави програми за детоксикация, добрата новина е, че природата ни предоставя доста натурални средства за детоксикация. Има изключително много вкусни храни с впечатляващи детоксикиращи и отслабващи свойства. Ето и най-ефективните от тях според мен.

Включете ги в менюто си, за да започнете естествено прочистване на тялото си!

1. Цвекло. Тo  e пълнo с хранителни вещества и e чудесен източник на витамини В3, В6 и С, Подпомага работата на черния дроб и жлъчния мехур при разграждането на токсините, а фибрите в него са  чудесни за храносмилането.

2. Лимоните улесняват храносмилането чрез стимулиране  освобождаването на ензими, а витамин С в тях помага токсините да се превърнат във водоразтворима форма, която лесно може да бъде елиминирана от тялото. Лимоните също помагат за стимулиране на детоксикацията и пречистването на кръвта от черния дроб и бъбреците! За да подобрите детоксикацията в тялото, пийте всяка сутрин на гладно чаша топла, лимонена вода.

3. Ябълките  ни снабдяват с много фибри и хранителни вещества и помагат на черния дроб да изхвърля токсините. Разтворимата фибра в ябълките, пектинът, е полезен за премахването на тежки метали от нашето тяло.

4. Суровият чесън е невероятен. Има мощни антивирусни, антисептични и антибиотични свойства. Помага за стимулиране на черния дроб в производството на детоксикиращи ензими, които, от своя страна улесняват филтрирането на токсините от храносмилателната системаа.

5. Морските водорасли съдържат изобилие от антиоксиданти, които помагат да алкализираме кръвта си и да укрепим храносмилателния си тракт. Алгиновата киселина в морските водорасли  абсорбира токсините от храносмилателния тракт. Те, също така, съдържат изключително широка гама от минерали и витамини!

6. Зелени храни. Напълнете хладилника с морски водорасли, зеле, спанак, спирулина, люцерна, кейл, рукола, зеленолистни зеленчуци, броколи, краставици, целина, кълнове и други органични листни зеленчуци, които снабдяват храносмилателния тракт с хлорофил. Хлорофилът освобождава организма от токсини, тежки метали, хербициди и пестициди. Той, също така, помага и пречистващите функции на черния дроб.

Зелените храни подпомагат  детоксикацията, увеличават количеството на кислород в организма и пречистват  кръвта, те са  градивен един от най-значимите елементи на здравословното хранене и моя основна и любима храна!

Очаквайте продължение! 🙂

Защото здравето е вкусно!

Write a comment