И ето още няколко идеи за прочистване на лимфата

 

Практикувайте дълбоко дишане

Дълбоките дихателни упражнения стимулират лимфния поток, чрез тях избягваме  натрупването на токсини и  си доставяме  повече кислород в клетките. Увеличаваме капацитета на белия дроб и засилваме жизнената енергия. Повишаваме своя тонус, енергия и резистентност не само към вируси и бактериални инфекции, но и към редица дегенеративни заболявания. Чрез дихателните упражнения и поддържането на аеробна среда на нашето тяло съхраняваме не само своята свежест и младост, но и поддържаме нашето крепко здраве

Избягвайте козметични продукти с високо съдържание на химикали

Повечето козметични  марки, които произвеждат  лосиони, пасти за зъби, кремове, слънцезащитни продукти, дезодоранти и т.н. са пълни със съмнителни химикали, които отиват директно  в лимфната ни  система. Аз лично ползвам естествени, органични продукти за красота на козметични компании като: Madara, Vision , Andalou, Aubrey Organics, Avril, PuroBio, Urtekram, Biotur, но вие може да направите своя собствен избор на органични козметични продукти. Още по-забавно е ако  сами се опитате да     да направите свои собствени версии  без химикали като използвате например  масло от арган, бадем, кокос, шипка, иланг- иланг, портокал, сладка мента, масло от чаено дърво, масло от таману, масло от какао, розово масло, масло от жожоба, масло от авокадо, масло от нар, масло от пшеничен  зародиш, масло от невен, натурална глина и т.н.

Редувайте горещ / студен душ
Редуването на горещ и студени душ в продължение на няколко минути има благоприятен ефект върху кръвта и лимфния ни поток. Топлината води до  разширяване на съдовете, а студът ги кара да се свиват. Избягвайте тази терапия при бременност  или ако  имате проблеми  със сърцето или кръвното налягане.

И накратко, да обобщим поредицата за здраве, посветена на лимфната ни система! Тази система е жизнено важна за нас и се нуждае от нашето внимание, а усилията, които  следва да вложим, за да я съхраним здрава и функционираща никак не са много. Свежа храна, малко движение, много вода, чиста козметика, повече усмивки и най-вече воля за живот, за да си гарантираме дългосрочно здраве!

Бъдете здрави!
Яна <3

 

 

 

Write a comment