Лунна диета по пълнолуние!

lunata1Тази нощ, точно в 2:06:42 часа, настъпва последното за тази година пълнолуние. Както всички ние знаем, човешкото тяло е съставено от около 70% вода. Луната и нейните цикли оказват влияние не само на океаните и моретата, но също така и върху водата, съдържаща се в човешкото тяло. Ако имаме желание да пречистим тялото си от натрупани токсини и/или да се освободим от няколко излишни килограма е добре да съблюдаваме циклите и фазите на Луната и да се възползваме от нейното благотворно въздействие.

По време на Пълнолуние водата се сгъстява, отдръпва се и в природата настъпва отлив. Точно обратното явление се наблюдава по време на новолуние – водата се разширява и настъпва прилив.

Подобно на природата, водата в ншите тела също бив повлияна от Луната и и това води до променя в обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).moon_diet

По време на пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се предвижва навътре в клетките, а при новолуние настъпва точно обратният процес: водата се извежда навън от клетките на тъканите. Лунната диета е изключително чудотворна за нашия организъм, тъй като способства и подобрява движението на водата в тялото, като по този начин го прочисва, посредством ускоряване отделянето на мазнините и токсините.

healyhy juicesСъщността на лунната диета се състои в това, по време на фазите на луната да се преустанови приемът на твърда храна и да спазваме изцялo течна диета, като строгостта варира спрямо индивидуалните предочитания и общото състояние и нагласа на всеки човек. При най-лекия вариант се премина към режим на плодови и зеленчукови сокове, а по-рестриктивните разновидности допускат само чай и вода или само вода. В най-строгата си форма може да бъде проведен строг пост – сух пост, изключващ консумацията дори на вода. Логиката и същността на лунната диета се изразява в това, че по време на пълнолуние, когато водата се просмуква навътре към клетките, чрез приема само на течна храна под формата на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове и без прием на сол, ние не позволяваме задържане на течности в организма. По време на новолуние пък – чрез оттичащите процеси на водата, хидратирайки обилно тялото си, ние способстваме изхвърлянето на натрупани шлаки и токсини. Продължителността на лунната диета също варира спрямо индивидуалните нагласи и конкретни цели. fruit juicesПри краткия вариант се храним само с течности в продължение на 24 часа при пълнолуние и 36 часа при новолуние. При по-разширените варианти, лунната диета може да продължи 3 или 6 дни, като за по-дългия курс се допуска консумация на задушени или варени зелечуци и зеленчукови бульони.

Ако целта ни е по-сериозна редукция на теглото или цялостен детокс- то тогава е препоръчително да се съблюдават и четирите фази на луната, като най-подходящ момент за стартиране на диета е периодът на намаляващата луна. Използвам момента да поканя всеки, който би искал да стартира Новата 2017 на чисто, с разтоварващ, прочистващ режим.

На 8.01.2017, който се пада Екадаши ден, четири дни преди първото за 2017 пълнолуние стартираме нашето Следпразнично предизвикателство:

detox juice Нова Година – ново АЗ!

Цялостно пречистване на организма, завършващо с регенериране на тялото на ниво клетка с феноменалния Житен режим на Дънов от 15 до 24 февруари. Месец и половина, посветени на пълна трансформация, посредсвом детокс хранителен режим, ежедневни онлайн тренировки за стягане и оформяне, дихателни и духовни практики за освобождаване на стреса и напрежението, овладяване на емоциите, самоосъзнаване и себеопознание по пътя на личното щастие!

А дотогава – весели празници!

                                                                                                                                            Яна 🙂

 

Write a comment